Sipos Tamás bőrműves, népi iparművész, fafaragó

1975-ben születtem Székesfehérváron, jelenleg Dinnyésen élek. A magyar tárgyalkotó kultúrából merítve, hagyományos kézműves technikákkal dolgozom, kis darabszámban, egyéni tervek alapján. Tárgyaim aprólékos kidolgozottságával és letisztult formavilágával törekszem egy sajátos stílus megteremtésére.

A bőrművességgel 1995-ben ismerkedtem meg, zsűriztetni 1999-ben kezdtem a Népi Iparművészeti Tanácsnál. Ennek eredményeként 2003. decemberében népi iparművész címet szereztem. 2000-ben elvégeztem a Zala Megyei Népművészeti Egyesület által szervezett bőrtárgykészítő képzést.
Részt veszek szakmai táborokban, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjaként szerepelek a Mesterségek Ünnepén, a Budai Várban. Több éven keresztül tartottam foglalkozásokat a Jánosi Együttes táborában.
Felkérésre élő mesterségbemutatókat, foglalkozásokat is vállalok.

A bőrművesség mellett több, mint tíz éve foglalkozom fafaragással is. A két tevékenység számos esetben jól kiegészíti egymást mind a technikai megoldások kivitelezésekor, mind a díszítmények tervezésekor. A népművészet ifjú mestere címet 2008-ben kaptam.

Fontosabb kiállítások

Akiktől tanultam